sunnuntai 9. joulukuuta 2012

SARMI




SARMI, VIININLEHTIKÄÄRYLEET

1 sipuli
1/2 dl auringonkukkaöljyä
1 purkki suolaveteen säilöttyjä viininlehtiä
1 sipuli
1 1/2 dl risottoriisiä
vettä
mustapippuria myllystä
merisuolaa
1 ruukkupersiljan silputut lehdet
1 sitruuna
tilkka auringonkukka-, tai oliiviöljyä

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuli, lisää riisi ja anna sen imeä kaikki öljy. Kaada vettä 1 dl kerralla, anna sen imeytyä riisiin ja lisää vettä niin kauan että riisi kypsyy pehmeäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita persiljasilppu täytteeseen, siirrä sivuun jäähtymään.

Huuhtele viininlehdet juoksevan veden alla. Laita lehden kiiltävä puoli alaspäin, nosta teelusikallinen täytettä lehden keskelle, käännä lehden sivut keskustaa kohti ja rullaa kääryle. Jatka samaan tyyliin kunnes kaikki täyte on käytetty.

Peitä kattilan pohja puolella jäljelläolevista viininlehdistä. Pinoa sarmit kattilaan, saumapuoli alaspäin. Peitä annos lopuilla viininlehdillä ja ohuiksi renkaisi leikatuilla sitruunansiivuilla. Porskottele päälle pari ruokalusikallista öljyä ja lisää niin paljon vettä että siruunaviipaleet jäävät pinnan alle. Nosta teelautanen kattilan painoksi, sulje kattilan kansi ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Anna sarmien jäähtyä liemessään, poista lautaspaino ja kaada liemi pois.

Asettele sarmit tarjoiluastiaan, pirskottele öljyä pintaan ja tarjoa jääkaappikylminä sitruunalohkojen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti