sunnuntai 2. joulukuuta 2012

SIRENE PO SHOPSKI


SIRENE PO SHOPSKI, PIKKUPATA

2 pihvitomaattia
1 hopeasipuli
100 g bulgarialaista lukanka-makkaraa tai muuta salamityylistä makkaraa (esim. Sulano chorizo paprikasalami/Lidl) ➔ ei välttämätön
200 g bulgarialaista sirenenjuustoa tai vuohen- ja lampaanmaitofetaa (esim. Eridanous/Lidl)
4 kananmunaa
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
lisäksi tarvitset 4 uuninkestävää kannellista annosvuokaa (tai käytä alumiinifoliota kansina) ja 1 rkl jääkaappikylmää voita vuokien voiteluun ja persiljasilppua annoksen koristeluun

Kuori tomaatit ja leikkaa vaakasuoraan 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi. Kuori sipuli ja leikkaa vaakasuoraan ohuiksi renkaiksi. Jaa juusto neljään osaan, kuori ja leikkaa makkara ohuiksi siivuiksi. Voitele annosvuoat voilla ja pinoa vuokiin vouronperään tomaattia, sipulia, fetaa ja makkaraa. Riko päällimmäiseksi kananmuna, levitä keltuainen tasaiseksi kanneksi.

Paista 200 asteisessa uunissa kannen alla, (tai aseta foliopalanen kanneksi), noin 20 minuuttia, poista kansi ja paista vielä hetki, kunnes muna alkaa hyytyä. Ripottele pinnalle paprikajauhetta, mustapippuria ja persiljasilppua ja pidä paistos uunissa kunnes muna on hyytynyt kokonaan. Tarjoa suoraan annosvuoasta tai kumoa paistos ruokalautaselle. (Bulgariassa käytetään perinteisiä kaarevareunaisia savipatoja ja annos syödään suoraan padasta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti