sunnuntai 20. tammikuuta 2013

PILE GYVECH



PILE GYVECH, KANAPATA

3 porkkanaa
2 isoa kiinteää perunaa
1 palsternakka
3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
200 g vuohenmaidosta valmistettua feta-juustoa
690 g paseerattua tomaattia
mustapippuria myllystä
400 g kanaa, mieluiten sellaisia paloja missä on luut mukana, esim. koivet
1 laakerinlehti
1 punainen chilipaprika
lisäksi tarvitset kannellisen uunivuoan ja 2 rkl voita vuoan voiteluun

Kuori ja pilko porkkanat, perunat ja palsternakka suupalankokoisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa valkosipuli ja sipuli siivuiksi. Murenna fetajuusto kulhon pohjalle, kaada paseerattu tomaatti päälle, lisää vihannekset ja mausteet, möyhi seosta pohjia myöten. Lisää kananpalat, möyhi seosta lisää ja jätä kanat paistoksen keskelle, lisää laakerinlehti ja chilipalko, minkä päähän on tehty ristileikkaus.

Voitele uunivuoka jääkaappikylmällä voilla, kaada pile gyvech ainekset pataan, varmista että kanat ovat muun täytteen peitossa. Nosta kansi päälle ja paista 150C asteisessa uunissa pari tuntia, nosta sitten kansi pois ja anna muhia vielä uunissa puolisen tuntia. (Tarkista kanan kypsyys, suuremmat palat vaativat pieniä pidemmän paistoajan, pata on valmis vasta kun kana on kauttaaltaan kypsää).

Poista chili ja laakerinlehti ennen tarjoamista. Eikä hätää ellei koko pataa jaksa syödä kerralla, tämä ruoka senkun paranee uudelleen lämmitettäessä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti