sunnuntai 27. tammikuuta 2013

PŬRZHENI TIKVICKI I PATLADZHANI


PŬRZHENI TIKVICHKI I PATLADZHANI,
PAISTETUT KESÄKURPITSAT JA MUNAKOISOT
kesäkurpitsoita
munakoisoja
merisuolaa
vehnäjauhoja
auringonkukka- tai rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa kesäkurpitsat ja munakoisot siivukisi. Ripottele suolaa molemmille siivujen puolille ja anna itkettyä ainakin puoli tuntia. Painele talouspaperilla kuiviksi ja kierittele vehnäjauhoissa. Kaada paistokasarin pohjalle 1 cm öljyä, kuumenna öljy 180 asteiseksi (leipäkuutio ruskistuu 30 sekunnissa) ja paista vihannessiivuja öljyssä, kerran kääntäen, kunnes kesäkurpitsat ja munakoisot muuttuvat kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

JOGURTTIKASTIKE
2-3 valkosipulin kynttä
maustamatonta Bulgarian jogurttia
ripaus merisuolaa
rypsi-, auringonkukka- tai oliiviöljyä

Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet, sekoita jogurttiin ja mausta suolalla. Pirskottele päälle öljyä ja anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti