sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

SPANAK BANITSA


SPANAK BANITSA, PINAATTI-JUUSTO PIIRAKKA

450 g (= 1 paketti) pakastettua fillotaikinaa (esim. Kanaki)
300 g pakastepinaattia
1 iso sipuli
1 ruukkupersilja
1 ruukkutilli
1 ruukkuruohosipuli
2 rkl auringonkukka- (tai rypsi)öljyä + ylimääräistä uunivuoan voiteluun
200g fetajuustoa (lampaan- ja/tai vuohenmaidosta tehtyä, esim. Mevgal)
2 kananmunaa
70 g voita

Sulata fillotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata ja valuta pinaatti (jos käytät tuoretta pinaattia, ryöppää 500 g pinaattia, valuta ja puristele vielä ylimääräinen vesi pois). Kuori ja silppua sipuli, silppua persilja, tilli ja ruohosipuli. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulisilppua, lisää sitten yrtit ja pinaatti, hauduta kannen alla, miedolla lämmöllä, noin 5 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja murenna feta pannulle. Vatkaa munien rakenne rikki, kaada munatkin pannulle, sekoita pohjia myöten.

Sulata voi, voitele uuninkestävä vuoka ja nosta follotaikina-arkki vuoan pohjalle. Voitele fillolevy voisulalla, ja jatka kunnes olet käyttänyt puolet taikinalevyistä. Levitä täyte tasaisesti fillopinon päälle ja käsittele loput taikinalevyt samaan tapaan. Jos haluat leikata piirakan tietyn kokoisiksi annospaloiksi, kannattaa tässä vaiheessa leikata palat pohjia myöten, se helpottaa rapean fillopiirakan leikkaamista.

Paista 180℃ uunissa 40-50 minuuttia, kunnes banitsan pinta on kauniin ruskea ja rapea.

HUOMAA: FETA JA SIRENE ovat kaksi eri asiaa (varsinkin jos sitä kysytään bulgarialaisilta ja/tai kreikkalaisilta)...Bulgariassa käytetään aina kotimaista SIRENE-juustoa, sen paras korvike täällä Suomessa on kuitenkin kreikkalainen feta...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti