sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

PANIRAN EZIK



PANIRAN EZIK, LEIVITETTY KIELI

2 porsaan kieltä
vettä
merisuolaa
1 porkkana
1 palsternakka
1 sipuli
laakerinlehti
10 valkopippuria
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
50 g voita

kastike:
1 omena
2-3 rkl raastettua piparjuurta
1/2 dl punaviiniä
2 rkl omena-hunajaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa


Harjaa kielet juoksevan veden alla puhtaiksi ja nosta kattilaan, lisää vettä niin paljon että kielet peittyvät ja ripottele sekaan suolaa. Keitä miedolla lämmöllä, poista vaahto. Kuori ja pilko porkkana, palsternakka ja sipuli, lisää ne kattilaan, heitä sekaan myös laakerinlehti ja pippurit. Keitä miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia.

Tee kastike keittämisen aikana: raasta omena ja piparjuuri, yhdistä punaviini, viinietikka ja raasteet. mausta sokerilla ja suolalla, sekoita pohjia myöten.

Nylje valkoinen nahka kuumasta kielestä, heti keittämisen jälkeen ja viipaloi kieli. Kasta kielisuikaleet kananmunassa ja kierittele korppujauhoissa. Sulata voi pannulla ja paista kielet molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Tarjoa alkupalaksi omena-piparjuurikastikkeen kanssa, tai pikkupurtavaksi juustojen, oliivien ja viinin kanssa.

HUOMAA: Jos haluat kieliherkkua mahdollisen vähällä vaivalla, tee keittoliemi valmiista kasvisliemikuutiosta ja vedestä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti