maanantai 1. huhtikuuta 2013

AGNESHKO KARETA


AGNESHKO KARETA, KARITSANKARE

240 g karitsankareeta / syöjä
valkosipulin kynsiä
tuoreita yrttejä, esim.
rosmariinia
minttua
persiljaa
kynteliä
kuivanut valkoisen leivän kannikka
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
sinappia (esim. Dijon yrttisinappi)
loraus hunajaa


Puhdista karitsankaree kalvoista, raaputa luutkin veitsellä. Leikkaa vetsellä luiden välistä pienet (n.1-2cm pituiset) viillot, tämä auttaa karetta kypsymään tasaisesti ja helpottaa annospalojen leikkaamista myöhemmin. Kuori valkosipuli, silppua valkosipuli, yrtit ja leipä hienoksi, (monitoimikoneessa saat tasaisen massan, kun taas vetsellä silputuissa yrteissä näkyy käsityön jälki), loraut sekaan öljyä ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla ja ruskista karee, ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Sekoita sinapista ja hunajasta tasainen tahna ja levitä se kareen pintaan "liimaksi". Kuorruta karee yrttiseoksella ja paista uunissa 200 asteessa haluamasi kypsyiseksi, (kymmenen minuutin kuluttua sisälämpötila on n. 56℃ ja väri kirkkaan rosé). Anna kareen vetäytyä hetki (puolet paistoajasta) folion alla ja leikkaa se kylkiluiden välistä viipaleiksi.

HUOMIOI:
➤Tämä ei ole mitään slowfoodia, nämä karitsaherkut ovat pikaruokaa parhaimmillaan ja maistuvat kaikille, vauvasta vaariin. Kuvankin sain vain raaoista lihoista, kaikki oli syöty nopeammin kuin kerkesin kaivaa kameran esiin...kannattaa siis varata ainakin yksi rivistö per ruokailija.

➤ Kynteli on pippurinen yrtti, eikä sen kanssa tarvitse käyttää suolaa tai pippuria, jos siis löydät kaupasta tuoretta kynteliä, mausta karitsa vasta maistamisen jälkeen, ruokailuvaiheessa.

➤ Jotta lihasta tulee mureaa, pitää karisan saada levätä folion alla puolet paistoajasta, esim. uunissa 20 min/folion alla 10 min.

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ ! CHESTIT VELIKDEN!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti