sunnuntai 13. tammikuuta 2013

DROB SARMA


DROB SARMA, maksarisotto

300 g broilerin maksaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl voita
1/2 dl auringonkukkaöljyä
2 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
vettä tai lihalientä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
mintun lehtiä tai persiljasilppua koristeeksi

Pilko maksa suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Sulata voi pannulla, kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, lisää sitten maksanpalat. Paista "al dente", niin että sisältä maksa jää rosen väriseksi.

Kuumenna öljy pannulla, kaada riisi sekaan ja anna riisin imeä kaikki öljy. Kaada viini pannulle pienissä erissä, aina kun riisi on imenyt nesteen, kaada lisää. Jatka vedellä tai lihaliemellä kun viini loppuu. Kypsennä riisi "al denteksi", melkein kypsäksi.

Yhdistä maksa riisiin, mausta suolalla (jos olet käyttänyt lihalientä, maista ensin ettei tule liian suolasta)  ja mustapippurilla ja kuumenna drob sarma höyryävän kuumaksi. Ripottele yrttisilppu koristeeksi.


Huomaa:
Tähän reseptiin voi käyttää kaikenlaisia sisäelimiä.
Jotkut tykkäävät viimeistellä drop sarman uunissa ja tehdä jogurtista ja kananmunista moussaka-tyylisen kuorrutteen. Niin, ja aikuisten juomaksi kelpaa vain "karhun veri" (punainen pöytäviini jalattomista juomalaseista).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti