sunnuntai 1. syyskuuta 2013

KASHKAVALKA


KASHKAVALKA, LÄMMIN JUUSTOLEIPÄ

vaaleita maalaisleivän siivuja
voita
vuohenmaidosta valmisttua kashkaval-juustoraastetta (tai emmentalia tai mozzarellaa tai kovaa vuohenjuustoa)
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä

Levitä voita ja juustoraastetta leiville, ripottele paprikaa ja mustapippuria päälle. Paista kashkavalkoja 180 asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja leipä muuttuu rapeaksi. Tarjoa aamupalapöydässä ayran-jogurttijuoman kanssa.

➩ Kashkaval-juuston rakenne ja ulkonäkö muistuttaa cheddar- tai emmental-juustoa... tai goudaa. Maku on kuitenkin paljon syvempi, varsinkin vuohenmaidosta valmistetussa kashkavalissa. Ehkä paras raaste- korvike olisikin vuohenjuuston ja  emmentalin/cheddarin yhdistelmä.
➩Bulgariassa "valkoinen juusto" on aina SIRENEä ja "keltainen juusto" KASHKAVALia.
➩Jos levität leivän päälle voin ja juustoraasteen väliin paistettua jauhelihatäytettä, muuttuu leipä kashkavalkasta PRINCESS-nimiseksi leiväksi, eli prinsessaleiväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti