sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

SNEZHANKA


SNEZHANKA, kurkku-jogurttikastike
1 kurkku
1 valkosipulin kynsi
4 dl bulgarian jogurttia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2 tl tillisilppua

Kuori ja kuutioi kurkku pieniksi paloiksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. (Jos haluat paksumman snezhankan, valuta jogurtista tässä vaiheessa nestettä pois kahvin suodatinpussin läpi.)

Yhdistä kurkku, valkosipulimurska ja jogurtti. Mausta suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja tillillä. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja pirskottele pinnalle lisää öliiviöljyä. Anna  vetäytyä viileässä ainakin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kastikkeena lämpimien ruokien kanssa tai dippinä rapeakuoriselle leivälle.

HUOMAA:
Naapurimaa Kreikassa tätä kutsutaan tzatzikiksi, resepti on muuten prikulleen sama, paitsi että Kreikassa kurkku raastetaaan, kun Bulgariassa kuutioidaan, ja jogurtti on tietenkin Kreikassa kreikkalaista, ja Bulgariassa BULGARIALAISTA, (sitä ainoaa oikeaa)...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti