sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

ZELENCHUKOVA SUPA


ZELENCHUKOVA SUPA, KASVISKEITTO

2 porkkanaa
2 perunaa
1 suippopaprika
1 lehtisellerin varsi
1 sipuli
1/2 dl rypsiöljyä
5 dl kanalientä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
1 esikeitetty punajuuri (ei välttämätön)
2 tomaattia
4 rkl bulgarian jogurttia
1 kananmuna
1/2-1 dl persiljasilppua

Kuori ja kuutio porkkanat ja perunat. Leikkaa paprikan kanta pois, poista siemenet ja kuutioi malto. Kuutioi selleri, kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota vihanneksia siinä hetki, lisää sitten kattilaan vettä ensin niin että kasvikset peittyvät ja sitten kanaliemi. Ripottele keittoon merisuolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Keitä miedolla lämmöllä kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

Kuutioi esikeitetty punajuuri, raasta tomaatit ja lisää molemmat keittoon. Anna keiton kiehahtaa ja nosta kattila liedeltä. Sekoita kananmuna jogurttiin ja kaada keiton sekaan. Tarkista maku, lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa. Ripottele persiljasilppu keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti