sunnuntai 11. elokuuta 2013

SLADKISH SAS SINI SLIVI


SLADKISH SAS SINI SLIVI, keikaus-luumukakku

250-300 g luumuja (mieluiten sinisiä)
25 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl sokeria

taikina:
175 g sokeria
175 g voita
175-185 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 tl jauhettua kanelia
3 rkl maitoa

Voitele kakkuvuoan pohja ja sisäreunat (tai muu uuninkestävän astia), ripottele sokeria pohjalle. Halkaise luumut ja poista kivet, asettele luumunpuolikkaat kakkuvuoan pohjalle, leikkuupinta alaspäin.

Vatkaa taikinan sokeri ja voi tahnaksi ja lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja kaneli vehnäjauhoihin ja vatkaa jauhoseos taikinaan pienissä erissä. Lorauta lopuksi maito sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina kakkuvuokaan luumujen päälle. Paista 180℃ uunissa 45 minuuttia. Kumoa jäähtynyt  kakku tarjoilualustalle ja tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Luumukakun maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti