MIDI S ORIZ, RIISILLÄ TÄYTETYT SIMPUKAT
1/2 kg tuoreita sinisimpukoita
4 kesäsipulia tai 1 hopeasipuli
loraus auringonkukka- (tai rypsi-) öljyä
2 dl risottoriisiä
1-2 dl kuivaa valkoviiniä (ei välttämätön)
mustapippuria myllystä
merisuolaa (esim. Maldon)
1 sitruuna
Harjaa simpukat puhatiksi juoksevan kylmän veden alla, poista "parrat". Keitä simpukoita noin 10 minuuttia suolavedessä. Jos kuori ei ole auennut, heitä simpukka roskiin. Siivilöi keitinvesi talteen ja jätä simpukat huoneenlämpöön.
Kuori ja silppua sipuli, kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää riisi, ja valkoviiniä, sekä vähän simpukoiden keitinvettä kerrallaan, kunnes risottoriisi on kypsää, muttei vetistä. Mausta mustapippurilla ja merisuolalla.
Lusikoi riisitäytettä simpukoiden päälle kuoriin ja lado täytetyt simpukat kattilan pohjalle siistiin rivistöön. Lorauta pohjalle vähän keitinvettä ja kuumenna hellalla hetki. Tarjoa simpukat heti, tai myöhemmin jääkaappipylminä, sitruunalohkojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti