SUPA TOPTZETA, "MINI-LIHAPULLAKEITTO"
Lihapullataikina:
200 g vuohen- ja lampaanmaito fetajuustoa (esim. Mevgal tai Lidlin Eridanous)
1 ruukkupersilja
500 g (kananpojan) jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl merisuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Keittoliemi:
1 sipuli
2 porkkanaa
3-4 kiinteää perunaa
100 g palsternakkaa
1/2 dl rypsiöljyä
kiehuvaa vettä
1 tl merisuolaa
4 rkl risottoriisiä (esim. Divella)
1 ruukkupersiljan lehdet koristelemiseen
Tee jauhelihataikina: murenna feta ja silppua persiljan lehdet jauhelihan sekaan, lisää muna, suola ja pippuri. Puristele taikina käsin tasaiseksi massaksi, peitä ja nosta jääkaappiin tunniksi. Pyörittele jauhelihataikina peukalonpään kokoisiksi pyöryköiksi.
Kuori ja kuutio sipuli, porkkanat, perunat ja palsternakka. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota siinä juureskuutioita. Kaada kiehuvaa vettä niin että kattila täyttyy 2/3 ja lisää suola. Anna kiehahtaa, ripottele riisi ja nostele lihapullat keiton sekaan. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia (tarkkaile riisiä, se ei saa puuroutua).
Nypi persiljan lehdet ja tarjoa erikseen niin että kukin saa ripotella persiljaa keittoannoksen päälle.
_____________________________________
Ihanaa ! Lopultakin bulgarialainen keittokirja Suomen kielellä! !
VastaaPoistaKiitoskiitoskiitos !
Voi,kun on kivoja kuvia,kerrassaan ihania! Ja sitten ruokaohjeet,mielenkiintoisia ja tarpeeksi helppoja kokeiltaviksi. KIITOS,Minna ja Ilian! Kyllikki
VastaaPoista