sunnuntai 23. joulukuuta 2012

MASLENKI


MASLENKI - JOULUKEKSIT

3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
50 g voita
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4-5 dl vehnäjauhoja
lisäksi tarvitset hilloa täytteeksi ja tomusokeria koristeeksi

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi juoksevaksi, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita munavaahtoon. Yhdistä vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, sekoita pienissä erissä munavaahtoon, kunnes taikina on tasaista.

Kauli taikina levyksi, paina piparimuotilla (tai juomalasin reunalla) kuvioita ja paina puoleen kekseistä keskelle reiät (käytä pientä tähtimuottia tai limsapullon korkkia). Nosta maslenki-keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Levitä jäähtyneen kokonaisen  keksin päälle hilloa, ripottele reikäkeksin päälle tomusokeria ja nosta kanneksi. Kokoa loput kerroskeksit samaan tapaan.

Huomio:
Alkuperäisessä joulukeksireseptissä käytetään voin sijasta laardia. Hillo saa olla mitä vain, kunhan on makeaa ja kotitekoista; ruusu-, luumu, kirsikka-, vadelma-, aprikoosi-, mansikkahilloa... Keksien muoto vaihtelee, eikä niistä tarvitse välttämättä tehdä kerroskeksejä, neliöksi leikattujen taikinapalojen päälle voi aivan yhtä hyvin levittää hilloa ja ripotella tomusokeria koristeeksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti