sunnuntai 21. lokakuuta 2012

BANITSA




BANITSA, "FETAPIIRAKKA"

1 paketti (450 g) pakastettua fillotaikinaa (Kanaki)
200 g voita
6 kananmunaa
200 g vuohen- ja/tai lampaanmaidosta valmistettua fetajuustoa (alkuperäinen juusto = SIRENE)
rypsiöljyä pyöreän uunivuoan voiteluun

Sulata fillotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi, murenna juusto ja sekoita 1/3 voisulasta ja kananmunat juuston sekaan.

Voitele uunivuoka öljyllä. Voitele taikina-arkki kerrallaan voisulalla ja pinoa 3 levyä päällekkäin, levitä 1/4 juustotäytteestä päällimmäisen taikina-arkin päälle ja rullaa pötkilöksi. Aloita keskeltä ja kääri rulla spiraaliksi pyöreään uunivuokaan. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki täyte ja taikinalevyt on rullalla uunivuoassa. Voitele banitsan pinta voisulalla ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes väri muuttuu kauniin ruskeaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti