sunnuntai 14. lokakuuta 2012

MOUSSAKA



MOUSSAKA, JAUHELIHA-PERUNA-PORKKANAPAISTOS

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 pihvitomaattia
3 isoa perunaa
4 porkkanaa
rypsiöljyä uunivuoan voiteluun ja vihannesten kuullottamiseen
500 g jauhelihaa
2 dl paseerattua tomaattia
merisuolaa
mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua kynteliä
ripaus paprikajauhetta
1 ruukkupersiljan silputut lehdet

kastike:
4 dl bulgarian jogurttia
4 rkl vehnäjauhoja
6 kananmunaa


Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja murskaa valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi, kuori ja kuutio perunat ja porkkanat.

Lorauta rypsiöljyä uunivuokaan, levitä öljy talouspaperipalasen avulla niin että vuoka tulee voideltua kauttaaltaan. Kuumenna öljyä pannulla, kuullota perunoita ja porkkanoita, siirrä sivuun ja kuullota sipulisilppukin läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja jauheliha. Paista miedolla lämmöllä, kunnes liha alkaa olla kypsää, lisää paseerattu tomaatti, laakerinlehti ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Poista laakerinlehti, lisää jauhelihan sekaan persiljasilppu, tomaatti-, peruna- ja porkkanakuutiot ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada vihannes-jauhelihaseos uunivuokaan, taputtele pinta tasaiseksi ja paista 180 asteisessa uunissa, folion alla noin tunti, kunnes perunat ja porkkanat pehmenevät. Sekoita jogurtista, jauhoista ja munista tasainen kastike, levitä jugurttikastike paistoksen päälle ja nosta moussaka 180 asteiseen uuniin vielä 10 minuutiksi, kunnes pinta saa kauniin ruskean sävyn.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti