sunnuntai 11. marraskuuta 2012

OKTOPOD NA SKARA


OKTOPOD NA SKARA, GRILLATUT MUSTEKALAT

500 g pakastettuja mustekaloja (kokonaisia tai valmiiksi renkaiksi leikattuja)
3 valkosipulin kynttä
2 rkl persiljanlehtisilppua
1 dl auringonkukkaöljyä
2 sitruunaa
ripaus kynteliä
ripaus merisuolaa

Sulata mustekalat pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät kokonaisia kalamaareja, poista pää ja läpinäkyvä "selkäranka"ja leikkaa vartalo parin sentin levyisiksi renkaiksi. Taputtele talouspaperilla kuivaksi.

Kuori ja murskaa valkosipuli, silppua persilja hienoksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipuli. Kun tunnet valkosipulin tuoksun, purista kattilaan yhden sitruunan mehu. Nosta kattila hellalta ja lisää persilja.

Kypsennä mustekalan palat hiilloksella tai kuumalla parillapannulla kauniin ruskeiksi. Nosta grillatut palat öljykattilaan, pidä kattilaa lämpimän hellan (tai hiilloksen) päällä. Sekoita mustekaloja niin että valkosipuliöljy leviää tasaisesti, tarjoa samantien sitruunalohkojen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti