sunnuntai 25. marraskuuta 2012

SUPA OT KESTENI


SUPA OT KESTENI, KASTANJAKEITTO

5 dl kastanjoita
2 purjoa
2 lehtisellerin vartta
50 g voita
1 l vettä
1 Fond du Chef kanaliemi tiiviste
mustapippuria myllystä
1/2 dl valkoviiniä
4 rkl smetanaa (tai kermaa)
suolaa

Tee kastanjoiden kuoriin ristiviillot, keitä kastanjoita puoli tuntia ja irrota kuoret. Pilko purjo ja selleri kuutioiksi. Sulata voi kattilassa, kuullota kastanjoita ja vihanneskuutioita viitisen minuuttia. Lisää vesi ja kanaliemitiiviste, mausta pippurilla ja keitä 15 minuttia, kunnes kastanjat pehmenevät. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lorauta sekaan viini ja smetana. Anna kiehahtaa ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti