sunnuntai 4. marraskuuta 2012

BAKLAVA






BAKLAVA, HUNAJAINEN SAKSANPÄHKINÄTORTTU

150 g saksanpähkinöitä
150 g mantelilastuja
100 g voita
450 g (=1 paketti) pakastettua fillotaikinaa (Kanaki)

siirappi:
1/2 sitruunan mehu
2 dl sokeria
1 kanelitanko
2 rkl metsähunajaa
1/2 dl vettä

Murenna saksanpähkinät ja mantelilastut, sulata voi. Sulata fullotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja leikkaa taikinapino uunivuoan kokoiseksi. Voitele vuoan pohja voisulalla, aseta filloarkki pohjalle, voitele se voisulalla, aseta seuraava filloarkki päälle, voitele se ja jatka kunnes olet käyttänyt 10 taikinalevyä. Levitä sitten manteli- ja pähkinämurskat taikinapinon päälle, ja pinoa loputkin fillolevyt päälle, harjaa jokaisen väliin voisulaa.

Leikkaa terävällä veitsellä leivonnaiseen ristikkokuvio pohjia myöten. Voitele koko komeus voisulalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta muuttuu kuparinruskeaksi.

Mittaa kaikki siirappiaineet kattilaan, anna sokerin sulaa ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Kaada juuri uunista nostetun baklavan päälle. Anna jäähtyä, tarjoa baklava huoneenlämpöisenä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti