sunnuntai 3. helmikuuta 2013

IMAMBAYALDA


IMAMBAYALDA, TÄYTETYT MUNAKOISOT

2 munakoisoa
1 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
3 tomaattia
5 sipulia
2 porkkanaa
1 lehtisellerin varsi
4 valkosipulin kynttä
1 tl tomaattipyreetä
1 laakerinlehti
1 ruukkupersiljan nypityt lehdet
1 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
merisuolaa
ripaus kuvattua kynteliä

Leikkaa munakoisojen päät pois, halkaise ja koverra sisus kuoresta. Kuumenna 1/2 dl öljyä pannulla ja paista munakoisoja 5 minuuttia, välillä käännellen. Halkaise tomaatit ja raasta sisus. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raaasta porkkana, raasta myös selleri ja murskaa kuorittu valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulia hetiki, lisää selleri ja porkkana, tomaatti, valkosipuli, tomaattipyree, laakerinlehti ja persilja. Lorauta sekaan tilkka vettä ja sitruunamehu, mausta suolalla, pippurilla ja kyntelillä, paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Täytä munakoisoveneet vihannesseoksella ja nosta 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Tarjoa uunilämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

HUOMAA: Tämä kasvisherkku on kulkeutunut aikoinaan turkkilaisten mukana Bulgariaan. Näitä säilöttiin kesällä lasipurkkeihin ja käytettiin sitten talvella salaatin sijasta tai pataruokien täytteinä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti