sunnuntai 24. helmikuuta 2013

LESHTA CHORBA


LESHTA CHORBA, LINSSIMUHENNOS

1 dl vihreitä linssejä
1 sipuli
2 porkkanaa
1 lehtisellerin varsi
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2 dl paseerattua tomaattia
1/2 rkl kuivattua kynteliä
1/2 rkl kuivattua oreganoa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
chorizo paprikasalamia, esim. Dulana/Lidl (ei välttämätön, mutta sopii hyvin linssien kaveriksi)

Huuhto linssit, ja keitä kevyesti suolatussa vedessä10-15 minuuttia, valuta lävikössä vesi pois. Kuori ja silppua sipuli, porkkana ja valkosipulin kynnet, silppua myös selleri. Kuumenna öljy pannulla, kuullota ensin sipuli, lisää sitten porkkana, selleri, paseerattu tomaatti, valkosipuli, 6 dl kuumaa vettä ja linssit. Mausta suolalla, pippurilla, kyntelillä ja oreganolla, anna keiton porista miedolla lämmöllä vielä 40-60  minuuttia, kunnes porkkanat ja linssit pehmenevät. Jos haluat lisätä keittoon makkaran palasia, tee se tässä vaiheessa.

HUOMAA:
Bulgarialaisia isoja linssejä pitää liottaa yön yli kuivattujen herneiden tapaan, mutta meillä myytäville linsseille riittää huuhtelu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti