sunnuntai 12. toukokuuta 2013
GARASH TORTA
GARASH TORTA, bulgarialainen Sacher-kakku
pohja:
4 kananmunaa
2 dl tomusokeria
200 g voita
170 g (1 levy) taloussuklaata tai jotain muuta oikein tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
200 g saksanpähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
väliin:
200 g hilloa, esim. aprikoosihilloa (mieluiten kotitekoista)
suklaa ganache-kuorrutus:
100 g tummaa (talous-) suklaata
1/4 dl kevytkermaa
lisäksi tarvitset puolentoista litran vetoisen irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm), ylimääräistä rasvaa vuoan voiteluun ja korppujauhoja jauhottamiseen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Murenna saksanpähkinät rouheeksi. Sekoita suklaaseos munavaahtoon, lisää pähkinät ja jauhot pienissä erissä.
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 175℃ asteisessa uunissa noin tunti.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, levitä aprikoosimarmeladia (tai hilloa) väliin ja kokoa kakku. Sulata kuorrutuksen suklaa, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä ennen tarjoamista. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti