sunnuntai 12. toukokuuta 2013

GARASH TORTA


GARASH TORTA, bulgarialainen Sacher-kakku

pohja:
4 kananmunaa
2 dl tomusokeria
200 g voita
170 g (1 levy) taloussuklaata tai jotain muuta oikein tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
200 g saksanpähkinöitä
1 tl leivinjauhetta

väliin:
200 g hilloa, esim. aprikoosihilloa (mieluiten kotitekoista)

suklaa ganache-kuorrutus:
100 g tummaa (talous-) suklaata
1/4 dl kevytkermaa

lisäksi tarvitset puolentoista litran vetoisen irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm), ylimääräistä rasvaa vuoan voiteluun ja korppujauhoja jauhottamiseen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Murenna saksanpähkinät rouheeksi. Sekoita suklaaseos munavaahtoon, lisää pähkinät ja jauhot pienissä erissä.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 175℃ asteisessa uunissa noin tunti.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, levitä aprikoosimarmeladia (tai hilloa) väliin ja kokoa kakku. Sulata kuorrutuksen suklaa, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä ennen tarjoamista. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti