sunnuntai 5. toukokuuta 2013

SUPA OT KOPRIVA


SUPA OT KOPRIVA, NOKKOSKEITTO

300 g (tai muovikassillinen) nokkosen lehtiä
50 g voita
4-5 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 tl merisuolaa
ripaus sokeria
ripaus jauhettua valkopippuria

Kiehauta vettä suuressa kattilassa, huuhtele nokkoset ja ryöppää (=kaada kiehuvaan veteen). Valuta nokkoset lävikössä ja silppua leikkuulaudalla. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita, älä anna ruskistua mutta odota rauhassa että jauhot imevät itseensä kaiken rasvan. Kaada maito kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa, lisää nokkoset ja keitä vielä hetki. Maista ja mausta suolalla ja valkopippurilla, tarjoa keitettyjen munanpuolikkaiden tai viiriäisenmunien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti