SKUMRIYA V DOMATEN SOS, MAKRILLIA TOMAATTIKASTIKKEESSA
2 keskikokoista sipulia
2 valkosipulin kynttä
3 rkl rypsiöljyä
2 dl tomaattimurskaa
1/2 dl valkoviiniä
ripaus sokeria
ripaus merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl persiljanlehtisilppua
loraus kermaa
2 perattua makrillia (tai 300 g silakkafileitä tai mitä vaan kohtalaisen pieniä kaloja saat käsiisi)
nokare voita uunivuoan voiteluun
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, lisää tomaattimurska, valkosipuli, viini, sokeri, suola ja pippuri. Anna muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia, (jos kastike kiehuu liikaa kasaan, lisää sekaan tilkka kuumaa vettä). Heitä kastikkeeseen persiljailppu, lorauta sekaan kerma ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Pinoa kalat voideltuun uunivuokaan, kaaada kastike päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.
HUOMAA:
➪ Bulgariassa käytetään auringonkypsyttämiä pihvitomaatteja, ne kuoritaan ja malto pilkotaan, mutta meillä tomaattimurska on ympärivuotinen takuuvarma vaihtoehto, ketsuppikin (Heinz) käy "hätätilassa" makeiden tomaattien korvikkeena. Sitä tarvitaan tosin vain puolet tomaattimurskan määrästä, ja sokerin saa jättää kokonaan pois.
➪ Makrilli kuuluu ahvenkaloihin, joten ahven voisi olla lähin korvike, mutta silakastakin saa hyvän paistoksen.
➪ Tätä tomaatti-viinikastiketta voi käyttää muidenkin kalojen ja jopa katkarapujen kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti