sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

KARTOFI NA FURNA


KARTOFI NA FURNA, uunissa paistetut perunat

n. 1 kg rosamunda perunoita
1 rkl paprikajauhetta
1 tl bulgarialaista vuoristo-chubrizhaa tai kuivattua kirveliä
1/2 tl chilijauhetta
1 rkl merisuolaa
1 rkl jauhettua mustapippuria
(2 murskattua valkosipulinkynttä, tämä vain jos pidät valkosipulin mausta)
1 dl rypsiöljyä

Pese perunat kunnolla, leikkaa pitkää pituuttaan neljään osaan veneiksi tai isot perunat ronskeiksi tikuiksi ja laita kylmään vesikylpyyn. Sekoita mausteet rypsiöljyyn. Valuta vesi perunoista, taputtele keittilpyyhkeellä kuiviksi ja nosta kulhoon. Kaada mausteöljy päälle ja möyhi käsin pohjia myöten niin että perunat saavat pintaansa mausteita.

Levitä perunat uunipellille, peitä pelti alumiinifoliolla ja paista 200℃ uunissa ensin 20 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista kunnes perunat ovat läpikypsiä ja pinta ruskettunut ja rapea.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti