sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

MIDI NA SKARA


MIDI NA SKARA, GRILLATUT SIMPUKAT

tuoreita (eläviä) sini- ja/tai vihersimpukoita
merivettä (tai merisuolalla maustettua vettä)
valkoviiniä
valkosipulisilppua
oliiviöljyä
(juustoraastetta)
paprikasilppua


Pese simpukat kylmän veden alla, harjaa pinta ja irrota parta. Koputa simpukoiden kuoria, ellei kuori sulkeudu, heitä simpukka roskiin.

Jos käytät kattilaa, nosta simpukat kattilaan, ripottele valkosipuli- ja paprikasilppu sekaan ja lorauta pohjalle merivettä ja valkoviiniä. Sekoita pohjia myöten, nosta kansi päälle ja kattila tulelle. Kypsennä simpukoita noin 10 minuuttia, sekoita välillä.

Jos grillaat simpukat ritilällä, sekoita paprikasilppu, valkosipulisilppu ja oliiviöljy liemeksi, lusikoi sitä avautuviin simpukankuoriin (ja ripottele päälle juustoraastetta).

Jos simpukan kuori ei aukea, heitä se pois, vain auenneet simpukat ovat syömäkelpoisia. Tarjoa rapeakuorisen leivän, tuoreen valkosipulin ja hyvän oliiviöljyn kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti