sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

PILE PO VARNENSKI


PILE PO VARNENSKI, KANAA VARNALAISITTAIN

5 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
600 g maustamattomia kana-, kukko- tai broilerisuikaleita
1/2 tl kuivattua timjamia
merisuolaa
mustapippuria myllystä

kastike:
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
loraus rypsiöljyä
400 g (=1 tölkki) tomaattimurskaa (tai paseerattua tomaattia)
1 dl kuivaa sherryä
hyppysellinen kuivattua basilikaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl merisuolaa
1/2 tl sinappia
4-6 kpl herkkusieniä

Kuumenna öljy pannulla, paista broileria niin että pinta saa hieman väriä, mausta suolalla, pipprilla ja timjamilla. Kaada suikaleet uuninkestävään pataan.

Tee kastike: kuori ja murskaa valkosipuli, kuori ja silppua sipuli ja viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää pannulle tomaattimurska, sherry, basilika, etikka, sokeri, suola ja sinappi. Anna kastikkeen kiehahtaa, laske lämpöä ja lisää sienet.

Kaada kastike broilerisuikaleiden päälle ja paista 200℃ uunissa noin 1 tunti, tai kunnes kana on mureaa ja läpikypsää (Suomalaiset valmiiksi leikatut suikaleet ovat niin ohuita, että ehtivät melkein kypsyä jo ruskistamisvaiheessa...testaa kypsyys siis paksuimmasta kanasiivusta.) Tarjoa keitetyn riisin kanssa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti