sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

RIBENA CHORBA


RIBENA CHORBA, KALASTAJAN KEITTO

punainen paprika
sipuli
rypsiöljyä
perattuja kaloja (päivän saalis päineen ja pyrstöineen)
mereneläviä (jos pyydykseen on jäänyt kiinni)
merisuolaa
tomaattimurskaa (tomaattipyreetä tai paseerattua tomaattia)

Poista paprikan kanta ja siemenet, leikkaa malto paloiksi. Pilko kalat ronskin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna öljyä  kattilassa ja kuullota sipulia ja paprikaa. Lisää kala, tomaattimurska (ja merenelävät), ripaus suolaa ja lorauta sekaan vettä niin paljon että kaikki peittyy.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes keitto on valmista. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.



KALASTAJAN VAIMON KEITTO

perunoita
porkkanoita
sipuli
rypsiöljyä
perattua kalaa
mereneläviä
ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
tilliä ja/tai ruohosipulia koristeeksi

Kuori ja kuutio perunat, porkkanat ja sipuli. Kuumenna öljyä kattilassa, kuullota perunoita, porkkanoita ja sipulia, lisää vettä niin että kaikki peittyy ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä.

Lisää kala, merenelävät ja ruokakerma, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä ja/tai ruohosipulia juuri ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti