ROZOVA VODA, RUUSUVESI
iso kattilallinen ruusun terälehtiä (luomua)
huoneenlämpöistä vettä
jääpaloja
lisäksi tarvitset kannellisen kattilan
Aseta ruusun terälehdet kattilaan ja lisää vettä sen verran että ne juuri ja juuri peittyvät. Käännä keittolevy päälle ja anna keitoksen kiehahtaa, laske lämpöä ja nosta kansi päälle ylösalaisin. Täytä kansi jääpaloilla ja keitä miedolla lämmöllä.
Nosta kantta aina parinkymmenen minuutin välein ja ota talteen muutama ruokalusikallinen tiivistynyttä ruusuvettä. Lisää jäitä ja jatka kunnes olet saanut haluamasi määrän tuoksuvaa nestettä, pidä huoli ettei lämpö ole liian korkea, ettei keitos pala pohjaan.
➔ Ruusun terälehdet poimitaan aamuvarhain, korkeintaan 2-3 tunnin kuluttua auringonnoususta.
➔ Jos et käytä oman puutarhan ruusuja, varmista puutarhurilta, että kukat ovat LUOMUA!
➔ Ruusuvettä voi käyttää vanhan ajan hajuvetenä, marmeladityylisten lokum-makeisten mausteena tai vaikkapa täytekakun kostutukseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti