sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

YAITSA PO PANAGYURSKI


YAITSA PO PANAGYURSKI, UPPOMUNA PANAGYURSKIEN TYYLIIN

1/2-1 valkosipulin kynsi
1 rkl fetajuustoa (vuohenmaidosta tehtyä)
1 dl Bulgarian jogurttia
loraus etikkaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 rkl voita
1/2 tl paprikajauhetta

Kuori ja silppua valkosipuli, murenna feta. Sekoita valkosipuli ja feta jogurttiin. Levitä jogurttiseos tarjoilulautaselle.

Kuumenna vesi kiehumispisteeseen, lorauta veteen etikkaa ja ripauta sekaan suolaa. Riko kananmuna kauhaan ja valuta kiehuvaan etikkaveteen ja keitä kunnes se on sopivan kiinteä. Nosta reikäkauhalla maustetun jogurtin päälle.

Sulata voi pannulla, sekoita voisulaan paprikajauhe ja kaada uppomunan päälle.

➪  Jogurttiuppomunat ovat kotoisin Panagyurishten kaupungista.
➪  Jos et pidä tuoreen valkosipulin mausta, sen voi jättää pois, feta tuo jogurttiin jokatapauksessa makua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti